Friday, May 24, 2019

Competency or Racist?

1. One of the recent issues was many employers put the ability to converse in Mandarin as part of the condition in jobs application. And there was a study done to investigate the issue of the racial factor in getting a job in the private sector. In that survey, they created 7 faked resumes with almost the same qualifications, age, and experience. The only difference is the race and they photoshopped the same picture to look like different races. The outcome? Chinese have the highest number on call for interviews.


2. This study has created mixed reactions from the public. Many of them accused that employers are being racist (of course this might refer to the Chinese based organization). They look at the race factor as compared to the competency of the applicants.

3. Is it true? I might have a different opinion on this. And I am going to share my views from a Malay lense.

4. First of all, let's look at the Malay based companies? Aren't they also will prioritize hiring Malay first before any other races? In my observation, Malay based companies will hire Malay first. To me, this is a normal reaction. When we help people, we always wanted to help people who are closest to us first. We will help our family members first, our relatives, and our closest friends before we open it up to the public.

5. Secondly, it is all about perception. We have to accept the fact that people have perception. And we will always make our judgment based on our perception. We have perception towards the westerners, we have perception towards the Japanese, we have perception towards the Bangladeshis. And they too have a perception towards Malay.

Tuesday, May 21, 2019

3 Lessons from Gary Vee

Recently I attended the National Achievers Congress 2019: Unlock Your Potential organized by Success Resources. Some of their keynote speakers are Gary Vee and Grant Cordone. Both of them are great in their own way.

If you don't know who Gary Vee or Gary Vaynerchuk, is someone who have the authority in the social media platform. He shared a lot of wisdom in many platform to spread out some message and building personal branding. The speech was awesome and indeed many lessons that I picked up. And today I am going to share with you 3 things that I learn from him during the session:

1. The reason why people cannot be a good leader is because they have selfish expectation to their employee

Most of the time people will assume when they are a leader, they have the rights to ask their people to do something for them. That is not true. It might sound counter-intuitive, but when we are a leader our role is to serve our people.

We heard a lot of cases that people resigned because of their MANAGER. That is because when people are being promoted as a manager, they tend to think that they deserve the position and ask people to do things as per their expectation. The employee is being paid and they are obligated to do as being told. Well that might be true towards a certain extend, but in today's world not anymore.

Friday, April 12, 2019

Hotel

1. Tahun 2012, semasa saya menjalani certification DC di Bali, salah seorang peserta berpengalaman 10 tahun dalam industri perhotelan. Saya masih ingat beliau berkata, bila sebut hotel sepatutnya ia adalah satu industri hospitaliti. Layanan baik yang membuatkan hotel mahal.

2. Ketika itu saya dapat satu distinction, sepatutnya ada perbezaan diantara hotel, motel atau rumah tumpangan. Hotel bukan sekadar bilik tidur, tetapi layanan bagaimana kita disambut.

3. Dan saya mula perasan pada ketika itu, lambakan 'budget hotel' di Malaysia yang sepatutnya tidak digelar hotel kerana tiada elemen hospitaliti. Yang jaga kaunter muka masam, tiada penyambut tetamu, beg kena angkat sendiri.

4. Tetapi apabila saya perhatikan lebih lanjut, apa yang saya perasan, hotel yang sebenar tidak menggunakan perkataan 'hotel' dalam jenama mereka. Mereka tak perlu declare mereka adalah hotel.

Monday, March 25, 2019

Komunikasi Warna - Perjalanan Penuh Liku


Komunikasi Warna telah diterbitkan pada Januari 2019. Tetapi perjalanan buku ini sebenarnya bermula pada tahun 2013 lagi.

Selepas saya membuat keputusan untuk berhenti kerja, salah satu KPI yang saya tetapkan untuk diri saya adalah dengan menulis sebuah buku. Pagi petang siang malam saya bertungkus lumus menulis. Bahkan saya masih ingat, semasa menunggu kereta diservis, saya bersama laptop menulis buku pada ketika tersebut.

Selepas siap menulis, saya pun pergi mencuba nasib kepada penerbit buku. Ada beberapa yang saya cuba untuk berhubung. Kebanyakkan tidak memberikan maklum balas. Dan salah satu daripadanya apabila saya menelefon pejabat, mereka bertanyakan manuscript. Saya jawab saya boleh emailkan. Sebelum itu, beliau bertanya penulisan saya berkenaan apa? Jawab saya Colored Brain. Terus beliau merespond, tajuk kamu ni tak boleh dijual. Saya kata, tapi puan belum tengok manuscript saya lagi. Katanya, takpe lah. Sebab tajuk kamu tu memang tak boleh dijual.

Tahun 2014, atas undangan salah seorang sahabat, saya menghadiri Open House Raya beliau di Shah Alam. Dan salah seorang jemputan beliau adalah pengasas kepada syarikat penerbit tadi. Saya pun sangat ghairah kerana beliau duduk makan di sebelah saya yang kebetulan kosong pada ketika itu.

Thursday, December 20, 2018

Lima Tahun Lepas


Hari ini lima tahun yang lepas saya membuat satu keputusan yang besar dalam hidup saya - untuk melepaskan jawatan saya. Walaupun hari ini merupakan hari terakhir saya berkhidmat, saya dah berikan notis 3 bulan lepas dan saya ada dua bulan cuti yang saya tidak gunakan. Begitulah saya dahulu, bukan setakat banyak cuti yang tidak diambil, malah sering balik lewat atas urusan kerja.

Saya masih teringat sebelum saya menyerahkan surat perletakan jawatan, saya agak ragu-ragu dengan tindakan saya. Mana taknya, nak melepaskan jawatan yang selesa dalam keadaan saya memang langsung tidak bersedia untuk berhenti kerja. Isteri saya tidak bekerja. Anak sudah dua, yang sulung akan masuk sekolah tadika. Simpanan pula sudah hampir habis kerana dua tahun sebelum, saya baru beli rumah. Tahun sebelum itu wang saki baki saya belanjakan untuk persijilan NLP dan Colored Brain. Kad kredit pula sudah mencecah lima angka. Dah la hutang keliling pinggang, tiada projek yang secure. Saya juga tidak mencari client kerana bimbang conflict of interest dengan jawatan yang saya pegang pada ketika itu.

Namun, saya tekadkan dan serahkan surat notis pada CEO pada ketika itu. Semasa exit interview, bos bertanya “what if you didn’t make it?” Jawab saya selamba, kalau saya gagal isteri dan anak saya hantar balik ke kampung. Rumah boleh saya jual, dan paling teruk saya akan tidur bawah jambatan. Dan of course selepas itu saya pasti bangkit semula. Entah kenapa saya berikan jawapan semacam itu, tetapi saya masih dapat rasakan conviction saya pada ketika itu.

Wednesday, December 19, 2018

Zaman Berubah - Adakah Cara Kita Berubah?


1. Pada zaman pertanian, kebanyakkan orang bekerja sebagai petani. Pada zaman tu kebanyakkan orang bekerja di ladang dan sawah bendang. Mereka menggunakan kekuatan fizikal. Siapa lebih kuat fizikal, mereka lebih berjaya dalam kerjaya. Zaman ini apa yang saya gelar zaman fizikal.

2. Selepas zaman perindustrian, manusia mula untuk berfikir. Banyak perkara dicipta untuk memudahkan pekerjaan. Mereka yang berkemahiran dalam mengendali mesin lebih mudah berjaya. Kekuatan fizikal tidak lagi relevant ketika itu.

3. Bila syarikat menjadi besar, manusia terpaksa berfikir untuk menguruskan organisasi. Pada zaman informasi, kepintaran seseorang akan menjadikan mereka berjaya. Pada zaman informasi, mereka yang mempunyai pendidikan lebih mudah berjaya berbanding yang berkemahiran. Pada zaman tersebut, paper qualification sangat penting kerana ia membezakan siapa yang berilmu. Kemahiran vokasional sudah menjadi kurang penting berbanding mereka yang mendapat pendidikan tinggi di universiti. Zaman ini apa yang saya gelar zaman mental atau kognitif. IQ sangat penting.

4. Sekarang zaman sekali lagi berubah. Zaman sekarang informasi menjadi komoditi. Mesin mula mengambil tugas manusia untuk berfikir secara intelektual. Big data dan analytics menyebabkan kemahiran berfikir boleh diberi kepada teknologi. Apa yang penting adalah kemahiran menjadi manusia. Emotional intelligence. Empathy, perspective taking. Ini merupakan perkara yang teknologi belum lagi boleh buat.

5. Sebab itu zaman sekarang sibuk orang bercakap tentang experience economy. Customer service dan customer experience sangat penting. Hanya dengan memahami emosi manusia kita dapat mencipta perniagaan yang menguntungkan.

Friday, November 30, 2018

Jeff Bezos meramalkan satu hari Amazon mungkin akan tutup kedai.



"I predict one day Amazon will fail. Amazon will go bankrupt." 
- Jeff Bezos

1. Jeff Bezos merupakan orang terkaya di dunia. Kekayaan beliau sudah mengatasi Bill Gates and Warren Buffet.

2. Syarikat yang beliau asaskan - Amazon sekarang bernilai lebih $ 1Trillion dengan kedudukan ke-8 dalam Fortune 500 Companies. Amazon antara syarikat yang telah disrupt banyak perniagaan daripada kedai buku sekarang terdapat pelbagai produk dari B2C ke B2B.

3. Dan beliau meramalkan satu hari Amazon akan gagal. Bagaimana sebuah syarikat yang seolah mendominasi perniagaan internet akan gagal?

4. Sebenarnya apa yang beliau katakan merupakan satu mindset yang luar biasa. Tiada syarikat yang kebal dan tak boleh bungkus satu hari nanti. Kita dah banyak dengar banyak syarikat gergasi yang sekarang tidak lagi wujud.

5. Kata beliau, tugasnya adalah untuk melambatkan proses kegagalan tersebut. Bagaimana? Dengan meletakkan fokus kepada pelanggan.

6. Hari dimana kita terlupa untuk fokus kepada pelanggan dan kita merasakan kita paling layak dan kita paling berkuasa, itulah hari dimana kita akan bermula untuk gagal.


7. Sekiranya Amazon yang besar tu pun kata mereka terdedah kepada kegagalan, kita yang kecil ni macamana pulak?

8. Adakah kita nak cakap kepada kerajaan untuk lindungi bisnes kita? Sibuk buat demo ke sana-sini, mengatakan orang lain dah ‘curi’ pekerjaan kita?

9. Apa-apa sahaja boleh berlaku dalam dunia VUCA. Kita tiada kekebalan.

10. Seperti juga mengingati mati adalah peringatan terbaik untuk kita. Mengingati yang perniagaan kita satu hari mungkin tiada lagi juga merupakan peringatan yang terbaik untuk perniagaan kita.

#johanirwan