Thursday, December 20, 2018

Lima Tahun Lepas


Hari ini lima tahun yang lepas saya membuat satu keputusan yang besar dalam hidup saya - untuk melepaskan jawatan saya. Walaupun hari ini merupakan hari terakhir saya berkhidmat, saya dah berikan notis 3 bulan lepas dan saya ada dua bulan cuti yang saya tidak gunakan. Begitulah saya dahulu, bukan setakat banyak cuti yang tidak diambil, malah sering balik lewat atas urusan kerja.

Saya masih teringat sebelum saya menyerahkan surat perletakan jawatan, saya agak ragu-ragu dengan tindakan saya. Mana taknya, nak melepaskan jawatan yang selesa dalam keadaan saya memang langsung tidak bersedia untuk berhenti kerja. Isteri saya tidak bekerja. Anak sudah dua, yang sulung akan masuk sekolah tadika. Simpanan pula sudah hampir habis kerana dua tahun sebelum, saya baru beli rumah. Tahun sebelum itu wang saki baki saya belanjakan untuk persijilan NLP dan Colored Brain. Kad kredit pula sudah mencecah lima angka. Dah la hutang keliling pinggang, tiada projek yang secure. Saya juga tidak mencari client kerana bimbang conflict of interest dengan jawatan yang saya pegang pada ketika itu.

Namun, saya tekadkan dan serahkan surat notis pada CEO pada ketika itu. Semasa exit interview, bos bertanya “what if you didn’t make it?” Jawab saya selamba, kalau saya gagal isteri dan anak saya hantar balik ke kampung. Rumah boleh saya jual, dan paling teruk saya akan tidur bawah jambatan. Dan of course selepas itu saya pasti bangkit semula. Entah kenapa saya berikan jawapan semacam itu, tetapi saya masih dapat rasakan conviction saya pada ketika itu.

Wednesday, December 19, 2018

Zaman Berubah - Adakah Cara Kita Berubah?


1. Pada zaman pertanian, kebanyakkan orang bekerja sebagai petani. Pada zaman tu kebanyakkan orang bekerja di ladang dan sawah bendang. Mereka menggunakan kekuatan fizikal. Siapa lebih kuat fizikal, mereka lebih berjaya dalam kerjaya. Zaman ini apa yang saya gelar zaman fizikal.

2. Selepas zaman perindustrian, manusia mula untuk berfikir. Banyak perkara dicipta untuk memudahkan pekerjaan. Mereka yang berkemahiran dalam mengendali mesin lebih mudah berjaya. Kekuatan fizikal tidak lagi relevant ketika itu.

3. Bila syarikat menjadi besar, manusia terpaksa berfikir untuk menguruskan organisasi. Pada zaman informasi, kepintaran seseorang akan menjadikan mereka berjaya. Pada zaman informasi, mereka yang mempunyai pendidikan lebih mudah berjaya berbanding yang berkemahiran. Pada zaman tersebut, paper qualification sangat penting kerana ia membezakan siapa yang berilmu. Kemahiran vokasional sudah menjadi kurang penting berbanding mereka yang mendapat pendidikan tinggi di universiti. Zaman ini apa yang saya gelar zaman mental atau kognitif. IQ sangat penting.

4. Sekarang zaman sekali lagi berubah. Zaman sekarang informasi menjadi komoditi. Mesin mula mengambil tugas manusia untuk berfikir secara intelektual. Big data dan analytics menyebabkan kemahiran berfikir boleh diberi kepada teknologi. Apa yang penting adalah kemahiran menjadi manusia. Emotional intelligence. Empathy, perspective taking. Ini merupakan perkara yang teknologi belum lagi boleh buat.

5. Sebab itu zaman sekarang sibuk orang bercakap tentang experience economy. Customer service dan customer experience sangat penting. Hanya dengan memahami emosi manusia kita dapat mencipta perniagaan yang menguntungkan.

Friday, November 30, 2018

Jeff Bezos meramalkan satu hari Amazon mungkin akan tutup kedai.



"I predict one day Amazon will fail. Amazon will go bankrupt." 
- Jeff Bezos

1. Jeff Bezos merupakan orang terkaya di dunia. Kekayaan beliau sudah mengatasi Bill Gates and Warren Buffet.

2. Syarikat yang beliau asaskan - Amazon sekarang bernilai lebih $ 1Trillion dengan kedudukan ke-8 dalam Fortune 500 Companies. Amazon antara syarikat yang telah disrupt banyak perniagaan daripada kedai buku sekarang terdapat pelbagai produk dari B2C ke B2B.

3. Dan beliau meramalkan satu hari Amazon akan gagal. Bagaimana sebuah syarikat yang seolah mendominasi perniagaan internet akan gagal?

4. Sebenarnya apa yang beliau katakan merupakan satu mindset yang luar biasa. Tiada syarikat yang kebal dan tak boleh bungkus satu hari nanti. Kita dah banyak dengar banyak syarikat gergasi yang sekarang tidak lagi wujud.

5. Kata beliau, tugasnya adalah untuk melambatkan proses kegagalan tersebut. Bagaimana? Dengan meletakkan fokus kepada pelanggan.

6. Hari dimana kita terlupa untuk fokus kepada pelanggan dan kita merasakan kita paling layak dan kita paling berkuasa, itulah hari dimana kita akan bermula untuk gagal.


7. Sekiranya Amazon yang besar tu pun kata mereka terdedah kepada kegagalan, kita yang kecil ni macamana pulak?

8. Adakah kita nak cakap kepada kerajaan untuk lindungi bisnes kita? Sibuk buat demo ke sana-sini, mengatakan orang lain dah ‘curi’ pekerjaan kita?

9. Apa-apa sahaja boleh berlaku dalam dunia VUCA. Kita tiada kekebalan.

10. Seperti juga mengingati mati adalah peringatan terbaik untuk kita. Mengingati yang perniagaan kita satu hari mungkin tiada lagi juga merupakan peringatan yang terbaik untuk perniagaan kita.

#johanirwan

Thursday, September 27, 2018

Who you are?

"YOU LEARN WHO YOU ARE BY UNLEARNING WHO THEY TAUGHT YOU TO BE"

Somehow I can relate to this quote. I used to become an engineer because everybody said that it is the way to go. If you are excellent in your studies, go and become engineer, doctor, accountant. Back in the 90’s, we did this test called Holland Code. I identified that I am an Artistic person. When I reflected back then, it make sense. I used to love drawing, I love playing guitar and sing. But somehow, the same counsellor that gave me that test told me that I should be an engineer, simply because we are in the science school. The govt wants to produced thousands of engineers for future worker. And he said “we are not here to produce artistic people.” My heart was crushed back then. And kept on thinking he was right. Until I found myself back somewhere in 2011 where I decided to become a trainer and a speaker. And I always believe that I am a performer. I just have to perform on stage. That is why I am so much into profiling tools. Profiling is great tools, but some people who are using it is not been train in the philosophy behind all those profiling tools. It is not about the results, but what you do about the results that count.

==================================

Apabila membaca quote ni saya sangat dapat relate dengan apa yang diperkatakan. Dulu saya seorang engineer. Kenapa saya jadi seorang engineer? Kerana saya membuat keputusan atas pendapat orang. Bukan siapa saya sebenarnya.
Zaman saya belajar dulu, semua yang excel dalam pelajaran disuruh ambil subjek sains. Pekerjaan seperti engineer, doktor, akauntan dilihat lebih sesuai untuk budak-budak pandai. Aliran sastera atau seni dianggap aliran kedua (sebab tu kita tak ramai golongan seni yang berkualiti di Malaysia).
Sebenarnya pada hujung 90-an saya diberikan satu ujian profiling dipanggil Holland Code. Saya mendapati saya seorang 'Artistik'. Bila saya reflect semula, patut la saya dulu suka melukis, suka bermain gitar dan menyanyi. Semua ciri-ciri artistik. Malah semasa di tingkatan satu, saya sangat gemar menulis tulisan caligraphy.
Tetapi, kaunselor yang memberikan saya ujian tersebut pula mengatakan saya perlu ambil engineering. Katanya, kita sekolah sains. "Kita nak lahirkan pekerja dalam jurusan sains. Kita bukan nak lahirkan orang-orang artistik!"
Agak tersentap seketika, dan saya fikir mungkin ada kebenarannya. Di universiti walaupun saya ambil jurusan engineering, saya lebih gila bermain gitar dan saya sangat 'ketagih' untuk perform atas pentas. CGPA pun tak seberapa.
Bekerja sebagai engineer, dalam tahun ketiga saya sudah mula rasa bosan dan tak dapat bayangkan kehidupan sebagai engineer yang perlu saya tempoh selama 10 - 20 tahun mendatang. Saya lantas quit dan selepas buat soul searching, saya sebenarnya masih suka perform atas pentas. Selepas bergelut dengan diri sendiri, saya kemudian terjumpa semula diri saya yang asal. Saya seorang performer. Dan kerjaya saya sebagai Professional Speaker dan Trainer memberi saya ruang untuk berkarya dan mengeluarkan bakat 'artistik' saya.
Sebenarnya saya dah jumpa diri saya lama dulu. Sebab itu sekarang saya sangat obses dengan profiling tools. Tetapi ramai yang sekadar membuat ujian, tanpa memahami falsafah di sebalik tools yang ada. Sebenarnya bukan berapa banyak ujian yang kita ambil, tetapi apakah keputusan yang kita buat selepas mengambil ujian, itulah yang memberikan perbezaan terhadap hasil kita.

#johanirwan

Tuesday, September 4, 2018

The Golden Triangle of Selling

"Everyone in sales now, but sales is not what it used to be!" That is a quote that stick in my mind from Daniel Pink. In his book, To Sell is Human, he explains why the landscape of selling has changed.

THE REALITY IN SALES

1. Today we have more seller than buyer.  - In a recent networking event, I was asking how many of you in this group are selling insurance? Three hands went up. Then I asked, in this group how many of you want to buy insurance? One hand went up. The reality is, today, we have more seller than buyer.

2. Customers are more demanding. - We have choices nowadays. In the past, there is limited products and we have to use whatever available in the market. Let say in the 80s, if I want to have a telephone, the only company that have the solutions is only Telekom Malaysia. Now, we have so many devices, and so many providers. So customers can choose.

3. Closing is harder. - Because customers are more demanding, closing is getting much harder. Hence we need a strategy to get better in sales.

WHAT WE ASSOCIATED SALES WITH?

Thursday, August 30, 2018

Bagaimana nak motivasikan pekerja yang malas?


1. Dalam sesi leadership insight minggu lepas, saya kongsikan duit bukanlah faktor motivasi. Tetapi duit merupakan faktor hygiene.

2. Untuk memotivasikan seseorang ada banyak cara dan kebanyakkannya tidak memerlukan kos yang tinggi.

3. Salah satu kaedah yang efektif yang digunakan oleh CEO Duolingo, sebuah syarikat yang bernilai $700 juta, beliau cuma berkata kepara pekerjanya "Apa yang awak lakukan ini sangat penting."

4. Kadangkala pekerja kita tidak tahu betapa pentingnya sumbangan mereka kepada syarikat atau proses yang dijalankan. Dengan memberikan sedikit peringatan sebenarnya akan serba sedikit mengubah attitude mereka terhadap kerja.

5. Adakah ini kerja leader dalam organisasi? Ya! Tugas seperti ini jangan didelegate kepada orang lain untuk dilakukan. Kerana impaknya berbeza.

Saturday, June 9, 2018

Pos Malaysia: Leadership Lessons in Crisis Management

Viral post - it can make someone famous instantly and it also can kill a brand instantly.

There has been a viral post recently about some of the Pos Malaysia general worker throwing some Poslaju parcel while shipping it to the consumer. It creates a mixed reaction towards the general public and majority gave some bad comment about it.

Recently, Pos Malaysia created a video to counter the viral post that has shifted the perception towards their brand. However, the way the CEO handles the situation provides us (or at least me) some lessons in leadership.





Here are some of the lessons that come to my mind after viewing the video: